Posted on

Ben jij afgelopen jaar enorm geschrokken van de hoge energierekening en wil je daardoor graag besparen op de energiekosten, maar weet je nog niet precies hoe?  Lees dan vooral verder. In dit artikel geven we een aantal tips. Denk aan het kiezen voor led verlichting, energieleveranciers met elkaar vergelijken en op een bepaald tijdstip wassen en de vaatwasser gebruiken om zo geld te besparen.

Kiezen voor led verlichting

Een simpele maar toch zeer effectieve manier is om led verlichting te kopen. Zo is een Ledlamp tot wel 90 procent zuiniger. Zo stoot een gloeilamp 20 tot 65 watt uit en  Ledverlichting slechts 4 tot 12 watt. Daarnaast stoot ledverlichting ook veel minder Co2 uit, wat uiteraard ook nog eens goed is voor het milieu.  Zo kan je ook led zaklampen kopen. De zaklamp zal dan langer meegaan en hoef je minder vaak batterijen te kopen, waardoor je ook hierop kan besparen. Daarnaast kan je ook s’ nachts een zaklamp aandoen als je naar de wc loopt, wat er ook weer voor kan zorgen dat je bespaart op de energiekosten.

 

Energieleveranciers met elkaar vergelijken

Een andere tip om geld te besparen is om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Er zijn online veel websites te vinden die energieleveranciers met elkaar vergelijken. Door gebruik te maken van deze vergelijkers kan je vele honderden euro’s per jaar besparen.

 

Wassen en de vaatwasser gebruiken op een bepaald tijdstip

Het is ook verstandig om de vaatwasser en wasmachine niet te gebruiken overdag, maar juist in de avond of in de nacht. Dit is echter alleen zo als je een dubbele meter hebt en dus dag en nachtstroom hebt. Als je dit hebt, is het verstandig om in de nacht te wassen omdat dit een stuk goedkoper is. Dit kan je zomaar veel geld schelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *