Posted on

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een pelletkachel in huis te halen. Dit brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Met name een besparing op de energiekosten en het verwarmen gebeurt dan geheel CO2 neutraal. Omdat de energiekosten en steeds verder stijgen, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huis te verwarmen door middel van een pelletkachel. Ook het materiaal dat verbrand wordt biedt voordelen, omdat dit veel beschikbaar is en ook erg voordelig is. We vertellen graag welke kachelmaterialen je nodig hebt om de afvoer van de pelletkachel veilig en eenvoudig aan te brengen.

Verwarm je kamer met een pelletkachel

In de winter is het hebben van een dergelijke kachel een groot voordeel. Wanneer het buiten koud is, is het zeer comfortabel om je te warmen bij de kachel. De kachel geeft de kamer een gezellige uitstraling, zodat je het winterweer gebruikt om een fijne, warme, gezellige sfeer te creëren. Bij de meeste webshops kan je zowel losstaande als ingebouwde pelletkachels bestellen. Dit is een van de factoren die de prijs van de kachel bepaalt. De kachels worden aangeboden voor prijzen die variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

 

Kies de juiste afvoer

Het is van belang om de juiste afvoer te kiezen bij het aanbrengen van een rookkanaal voor de pelletkachel. Hierbij is veiligheid het belangrijkste. De gassen moeten op een dusdanige wijze afgevoerd worden dat dit veilig is. Zonder dat er kans op brand is of het lekken van rookgassen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je geen andere mensen lastig mag vallen met de rookgassen uit je pelletkachel. Daarnaast wordt het tegenwoordig ook steeds vaker mogelijk om een pelletkachel in combinatie met een warmte terugwin systeem te installeren. Waardoor je een andere pelletkachel afvoer nodig hebt.

 

Pelletkachel afvoer installeren

Als je eenmaal alle accessoires in huis hebt om je pelletkachel te installeren doe je er goed aan om  er een handleiding bij te pakken. Dit is namelijk geen eenvoudige klus, sommige mensen kiezen ervoor om een vakman in te schakelen. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden. De afvoer aanbrengen door de gevel, door het dak of door het bestaande schoorsteenkanaal. Neem contact op als je twijfelt over de beste wijze om de afvoer tot stand te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *