Posted on

Wanneer je een traplift gaat aanschaffen is het goed om te kijken naar de prijs van een traplift. Daarnaast is het ook goed om naar de bijkomende kosten van een traplift te kijken. Het meest voor de hand is om het stroomverbruik in de gaten te houden. Een traplift gebruikt gemiddeld rond de 1500 watt per week. Het staat gelijk aan twee keer een half uur stofzuigen. Het is dus goed te overzien hoeveel extra kosten er zijn in de maand aan stroomverbruik. Er zijn daarnaast ook nog andere zaken om bij stil te staan. 

Wat als de stroom uitvalt tijdens dat je op een traplift zit

In Nederland en België valt het stroom niet vaak uit. Wat echter als het net gebeurt terwijl je halverwege de trap bent met de traplift. Het klinkt eng. Er is echter geen enkel risico als iemand vast komt te zitten tussen twee verdiepingen als de stroom uitvalt. De trapliften zijn namelijk voorzien van goede accu’s. Mocht er om welke reden dan ook de stroom wegvallen dan kunt u gewoon gebruik maken van de traplift. De traplift gaat niet langzamer en komt ook niet stil te staan. Een stukje slimme software controleert voor het naar boven gaan of naar beneden gaan de accuspanning. Als het te laag is dan zal hij niet in beweging komen. In de regel kan een traplift nog tien keer naar boven en beneden voordat de accu helemaal leeg is. Het is dus niets om je zorgen over te maken. 

Wat als de accuspanning niet goed is? 

Dan is het belangrijk om contact op te nemen met de servicemonteur van de traplift. Ze zullen langskomen om het probleem te verhelpen. Het kan soms om iets kleins gaan of een storing die eenvoudig te verhelpen is. Het is beter om zelf niets te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *