Posted on

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In de eerste plaats moet je beslissen of je gaat kopen of huren. Hier zit een wezenlijk verschil in. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om te kijken hoeveel energie een woning verbruikt. De energiekosten stijgen en komen iedere maand weer terug. De kosten van een goede verhuizer zijn slechts eenmalig. Hier kun je zien wat de kosten zijn. Het maakt het verhuizen gemakkelijk. De stroomrekening zie je iedere maand weer terugkomen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze van het huis. 

Geen energiekosten? 

Veel mensen klagen erover dat de nieuwe energiezuinige huizen er zo zielloos uitzien. Enigszins is dit te begrijpen. Het is echter prettig om iedere maand minder te betalen voor de energierekening. Daarnaast is het voor veel mensen belangrijk om de woning van binnen gezellig te maken en in de eigen stijl. Een oud karakteristiek huis zal zorgen voor hogere kosten. Het onderhoud en ook de energiekosten zijn een stuk hoger dan bij een nieuw woning. Het is begrijpelijk aangezien een oudere woning minder goed geïsoleerd is. Het is wel mogelijk om de woning goed te isoleren. HIer zijn ook volop subsidies voor. Door hier gebruik van te maken is het mogelijk om een lagere energierekening te krijgen. 

Het budget

Uiteindelijk draait het erom hoeveel budget er is. Is er ruimte om een karakteristiek oud pand om te bouwen tot een energiezuinige woning in plaats van een energieslurper? Of wordt het te duur en zijn de mogelijkheden hiervoor te beperkt? Dan is het beter om direct voor een energiezuinige woning te kiezen. Het is belangrijk om te zorgen voor lage maandlasten. Toch? Het is goed om meer geld over te houden iedere maand in een goed huis dan om te sabbelen met een karakteristiek pand? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *