Posted on

Ziet u vaak zonnepanelen op een schuin dak voorbijkomen? Dan komt dit, omdat hierdoor gebruik gemaakt kan worden van de hellingshoek. Wilt u zonnepanelen plaatsen op een plat dak? Dan is dit ook zeker mogelijk er komen zelfs vele voordelen kijken als u uw zonnepanelen gaat plaatsen op een plat dak.

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak zonder ballast

Als u de zonnepanelen op een plat dak wilt plaatsen, moet u rekening houden met hoeveel gewicht het dak aan kan. Als uw dak weinig gewicht aankan dan kunnen uw zonnepalen op een plat dak gemonteerd worden, waardoor er geen extra gewicht nodig is. Hierdoor kunnen de zonnepanelen eenvoudig geplaats worden op een plat dak als een garage of een schuur.

De zonnepanelen vallen niet op

Als u de zonnepanelen plaatst op een plat dak, dan is het een stuk eenvoudiger om de zonnepanelen niet te laten opvallen. Er moet rekening gehouden worden met een hellingshoek van 15 graden of lager om de zonnepalen nauwelijks tot onzichtbaar te laten lijken.

Door een optimale positionering een hoger rendement creëren

Als u uw zonnepanelen laat monteren op een plat dak moet u rekening houden met de positionering. Hoe beter de positionering van uw zonnepanelen hoe hoger het rendement. Als u uw zonnepanelen richting het zuiden plaatst, kunt u zorgen voor een optimaal rendement. Dit is alleen mogelijk bij een plat dak, omdat een schuin dak zelden de ideale hellingshoek bevat, daarnaast staan natuurlijk niet alle daken naar het zuiden gericht.

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak om meer ruimte te benutten

Op een plat dak is in vergelijking met een schuin dak geen schaduwzijde aanwezig. Doordat er geen schaduwzijde aanwezig is, is er op een plat dak meer ruimte om te benutten. Dit betekent dus meer ruimte voor uw zonnepanelen. Hopelijk heeft u door dit artikel de voordelen ingezien van zonnepanelen plaatsen op een plat dak en weet u nu hoe optimaal gebruik kunt maken van uw platte dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *