Posted on

We leven tegenwoordig in een erg drukke maatschappij waarbij tijd voor ons zelf er regelmatig doorheen schiet. Het is daarom heerlijk om een manier te vinden waarbij jij ultiem tot rust kunt komen. Een van deze ultieme relax momenten beleef je vaak in een jacuzzi. Toch schrikken veel mensen van de bijkomende kosten van een jacuzzi, hierbij gaat het dan vooral om de energiekosten. Maar hoe hoog zijn deze kosten eigenlijk? In dit artikel zal meer worden uitgelegd over een jacuzzi en de daarbij komende kosten.

Wat is het verschil tussen een jacuzzi, hottub en een whirlpool?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een jacuzzi, hottub en een whirlpool? Alle benamingen staan voor een wellness beleving. Veel mensen deze als hetzelfde maar er zit weldegelijk verschil in. Een jacuzzi is eigenlijk gewoon een merknaam, in de jaren 1915 richtte de broers jacuzzi in Amerika een eigen bedrijf op. Dit bedrijf hield zich bezig met vliegtuigonderdelen en integratie systemen. Nadat een zoon van Roy Jacuzzi reuma kreeg ontwikkelde zij de eerste jacuzzi. In principe is er dus geen groot verschil. Jacuzzi is eigenlijk gewoon een merknaam, het merk is zo bekend dat mensen automatisch de naam ‘’jacuzzi’’ als woord gebruiken

Wat kost een jacuzzi?

Een zwembad kopen is voor de meeste mensen veel te duur, je bent al zo honderden euro’s kwijt aan extra gas, water en licht. Een jacuzzi kost ook geld maar beduidend minder. Als eerste is de aanschaf al een stuk lager dan de aanschaf van een zwembad. Een Jacuzzi kun je al kopen voor 500 euro, dit is dan wel het opblaasbare model. De prijzen kunnen oplopen tot duizenden euro’s, je kunt het maar zo gek maken als dat je zelf wilt. Maar wat zijn de kosten in de maand? Een jacuzzi kost gemiddeld 1 tot 1,50 per dag, afhankelijk hoe intensief deze wordt gebruikt. Dit komt dus neer op zo’n 30 tot 45 euro per maand. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *