Posted on

De bovenstaande vraag is puur afhankelijk van jouw situatie. Voor de een is het beter om voor een split-systeem te gaan, terwijl de ander genoeg heeft aan een monoblock airco. Beiden hebben voor een nadelen. Denk hier dus goed over na en maak daarna een inschatting om te bepalen welke van de 2 het beste is voor jouw situatie. 

Wanneer kiezen voor een split-systeem?

Wanneer je simpelweg de beste kwaliteit voor je airco systeem wilt hebben in je huis dan wordt er aangeraden om voor een split-systeem te gaan. Met een split-systeem ben je misschien wat meer kwijt in de aanschaf, maar je weet wel dat je woning op de beste manier wordt gekoeld. 

Bij een split systeem heb je namelijk een gedeelte voor buiten en een gedeelte voor binnen. Deze zijn aan elkaar verbonden met leidingen en via deze leidingen wordt de warme lucht van binnen naar buiten gevoerd en wordt en koude lucht naar binnen gevoerd. De kamer waar het split-systeem is geïnstalleerd wordt dus op een professionele en goede manier kouder gemaakt. Wil je dus het beste systeem en ben je bereid om er ook wat meer voor te betalen? Dan wordt deze aangeraden.

Er zijn verschillende versies van de split airco, waarvan de wand split airco de meeste bekende is. Er zijn daarnaast ook nog multisplit-systemen te vinden. Hierbij kun je meerdere airco’s in verschillende ruimtes binnen in je woning installeren. Dit is handig wanneer je meerdere ruimten wilt verkoelen.

Wanneer kiezen voor een monoblock systeem?

Een monoblock systeem is een apparaat dat je binnen in je woning plaatst en deze beschikt niet over een ander gedeelte dat je aan de buitenkant van je woning plaatst. Deze zijn in verschillende varianten beschikbaar. Zo zijn ze ook als mobiele airco beschikbaar, maar je hebt ook versies die je in de muur, het plafond of de vloer plaatst. Doordat er geen buitenunit is verkoelen ze een ruimte niet op dezelfde kwaliteit als een split-systeem. 

Het voordeel is dat ze vaak goedkoper zijn in aanschaf en in gebruik. Ook kun je hem gemakkelijk verplaatsen wanneer je kiest voor een mobiele airco. Dit is handig om er verschillende ruimtes mee te verkoelen in je woning. Je hoeft dan niet helemaal meerdere airco’s te installeren in verschillende ruimtes, maar kan af en toe de mobiele airco verplaatsen alleen wanneer dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *