Posted on

Steeds meer bedrijven maken gebruik van termen als groene energie en maatschappelijk verantwoord. De wereld is aan het veranderen en zonnepanelen worden steeds meer gebruikt. Ook zijn de apparaten steeds energiezuiniger. Vele bedrijven zijn hier zeer actief mee. Kijk maar naar de golf van autofabrikanten welke nu actief zijn om meer elektrische modellen op de markt te krijgen. In 2030 moet een groot deel van de vrachtwagens zelfs elektrisch rijden. Natuurlijk zijn dit goede initiatieven. Binnen de horecabranche is het ook mogelijk om mee te doen aan deze verduurzaming van de maatschappij. Hoe? 

Kies de juiste apparatuur

 

Steeds meer horeca ondernemers kiezen ervoor om hun oude horeca apparatuur te vervangen voor nieuwe apparatuur. Het is niet alleen prettig voor de koks en het personeel in de keuken, maar ook goed voor de energierekening. De nieuwe horeca apparatuur is energiezuiniger. Het is mogelijk om zo minder stroom te verbruiken. Het is een idee om zonnepanelen op het dak te plaatsen om te besparen om de energierekening. Door echter te starten met het verbruik te verlagen zal het mogelijk worden om minder zonnepanelen te plaatsen. Efficiënt omgaan met energie wordt steeds belangrijker. Zeker als de energiekosten gaan stijgen de komende jaren. 

 

Zonnepanelen 

 

Het is natuurlijk ook goed om gebruik te maken van de energie van de zon. Iedere dag komt de zon op en verwarmt het de aarde. Zonnepanelen en zonneboilers worden steeds meer gebruikt. Het is de energie van de toekomst. In combinatie met slimme apparaten is het mogelijk om hier goed gebruik van te maken. De terugverdientijd van zonnepanelen is steeds korter aan het worden. Het rendement is ook veel beter dan in het begin. Voor horecabedrijven met voldoende ruimte is het daarom slim om hier gebruik van te maken. Er zijn zelfs oplossingen om in de dakpan zonnepanelen te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *