Posted on

Een schuin dak isoleren lijkt soms een lastigere klus dan dat het daadwerkelijk is. Daarentegen is het wel een heel nuttige klus om uit te voeren, omdat er in een woning met een niet-geïsoleerd schuin dak ontzettend veel warmte verloren gaat. De voordelen van het isoleren van je dak zijn heel duidelijk: een lagere energierekening, een prettiger binnenklimaat en minder CO2 uitstoot. Twijfel dus niet langer, en lees snel verder over het isoleren van je schuine dak!

Welke methode gebruik je

Je kan je dak op twee verschillende wijzen isoleren, namelijk langs de binnen- en buitenzijde. Isoleren langs de binnenzijde is doorgaans de slimste keuze. Dit is voordeliger dan isoleren langs de buitenzijde.Langs de binnenzijde van je schuine dak isoleren doe je door een houten of metalen raamwerk te plaatsen aan je dak, waardoor je het isolatiemateriaal daar tussen kan klemmen. Isoleren langs de buitenzijde gaat door het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakconstructie te leggen. De dakbedekking moet hierbij van het dak gehaald worden en weer teruggeplaatst worden, waardoor het een wat prijzigere klus is in vergelijking met isoleren langs de binnenzijde. 

Wat zijn de voordelen van het isoleren van je schuine dak

Het grootste voordeel wat je kan halen uit het isoleren van je schuine dak is de kostenvermindering op je energierekening. Je bespaart tot wel 30% aan energie door je huis goed te isoleren. Wanneer je je huis gaat verkopen vermeerdert het ook nog eens de waarde van je huis. Dit komt doordat je huis een beter energielabel zal krijgen door de isolatie. Het woonklimaat zal ook nog verbeteren, waardoor het in de winter warmer blijft en in de zomer koeler blijft. Als derde voordeel heb je ook nog dat er minder condensvorming in de dakconstructie zal optreden. 

Hoe werk je het nu mooi af

Wanneer je je schuine dak isoleert, is het nog wel nodig om je dak af te werken. Veel gebruikte methoden zijn het afwerken met een gipsplaat. Deze zijn makkelijk op maat te maken en je kan het makkelijk afwerken met een vulmiddel. Daarnaast kan je kiezen voor kant-en-klare systemen, zoals een dunne houten afwerking die aan je isolatiemateriaal bevestigd zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *