Posted on

Slimme producten komen langzaam, maar zeer gestaag, in onze huizen terecht. Denk hierbij aan duurzame led strip verlichting, robotstofzuigers en cv ketels. De meeste producten hebben functies die het dagelijks leven gemakkelijker, veiliger of goedkoper maken en idealiter een combinatie van alle drie. Het gemak van smart homes is gemakkelijk te zien, maar hoe bespaart deze smart home-technologie u geld? We zullen slimme thermostaten nader bekijken, hoeveel geld ze u kunnen besparen en hoe ze precies die besparingen realiseren.

Een slimme thermostaat?

Laten we eerst eens bepalen wat een slimme thermostaat is en doet. De meesten van ons zijn bekend met die oude niet-programmeerbare thermostaten die velen van ons nog steeds gebruiken voor het regelen van onze huisverwarming. Een stap hoger vindt u programmeerbare thermostaten die kunnen worden ingesteld op specifieke schema’s, zodat ze uw kamer (s) op de juiste tijden en lagere temperaturen beginnen te verwarmen wanneer u weg of in slaap bent. De meeste huiseigenaren vinden deze programmeerbare thermostaten echter onhandig en moeilijk te gebruiken.

Aangesloten thermostaten

Slimme thermostaten maken verbinding met internet – meestal hebben ze een wifi-chip. Met deze functionaliteit kunt u de thermostaat bedienen via de computer of smartphone-apps, wat een stuk eenvoudiger is dan programmeren op een thermostaat! Sinds de lancering van de Nest Thermostaat en de Honeywell evohome werd duidelijk dat thermostaten meer konden dan alleen schema’s instellen. Ze kunnen algoritmen bevatten om u te helpen de meest efficiënte schema’s in te stellen. Ten slotte profiteren de slimme thermostaat echt van de komst van slimme assistenten zoals Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit, zodat u uw thermostaten en verwarmingsschema’s kunt bedienen, gewoon door uw stem te gebruiken.

Hoe bespaart een slimme thermostaat u geld?

Thermostaten hebben geen goocheltrucs in petto. Als het gaat om het besparen van geld, welteverstaan. Als u naar de grondbeginselen van dit probleem kijkt, is het vrij eenvoudig: een ruimte verwarmen vereist energie. De hoeveelheid energie die u nodig heeft, hangt af van hoe warm u uw ruimte (n) wilt hebben en hoe lang u ze op deze temperatuur wilt houden.

Hoe het werkt

Slimme thermostaten besparen geld door de temperatuur zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Doorgaans voert u de gewenste temperatuur in en geeft u een indicatie van uw dagelijkse schema. Op basis van deze informatie zorgt de thermostaat ervoor dat de kamer op uw comfortniveau is wanneer u thuiskomt en bespaart hij zoveel mogelijk energie als u weg bent. Slimme thermostaten zijn veel gemakkelijker te gebruiken dan gewone programmeerbare thermostaten, wat betekent dat u het vaker zult gebruiken en aanpassen als uw schema verandert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *