Posted on

Wanneer men ouder wordt is er een gevaar dat men in een sociaal isolement terecht komt. Het is belangrijk om goed met elkaar te communiceren. De seniorentelefoon is een stukje techniek die helpt om dit te verbeteren. Het is namelijk gemakkelijker voor senioren om met deze telefoon om te gaan. Het heeft veel extra’s en mogelijkheden en zorgt ervoor dat de ouderen in contact blijven met hun wereld. Een wereld die continu in beweging is en waarvan ze graag de laatste nieuwtjes meekrijgen. Helemaal natuurlijk wanneer men opa of oma is. 

Gebruiksvriendelijk

 

De senioren toestellen kenmerken zich door hun gebruiksvriendelijkheid. Er zitten geen honderd knopjes op om een telefoontje te plegen. Het is allemaal veel gemakkelijker ingeregeld. Ook zijn er geen grote menu’s om in te verdwalen. Het toestel doet precies wat het moet doen. Wel zo prettig. 

Een noodklop

 

Wat erg prettig is voor de omgeving van de oudere persoon is de noodknop. Met de noodknop is het mogelijk om snel iemand te alarmeren. Bijvoorbeeld na een val of wanneer men de personen aan de deur niet vertrouwd. Er wordt dan een bekende persoon gebelt om te controleren of alles goed is. Het is een prettig idee om zo’n backup team onder de knop te hebben van je senioren toestel. 

 

Het toestel is slechts een hulpmiddel

 

Onthoudt dat het seniorentoestel slechts een hulpmiddel is. Het gaat erom dat er mensen zijn om te bellen en om opgebelt te worden. Houdt regelmatig contact met elkaar om zo te zorgen voor een levendige relatie. Naast het bellen is een persoonlijk bezoek natuurlijk nog veel meer waard. Uiteindelijk gaat het om de tijd en de moeite die in een relatie gestoken wordt, waardoor de algehele communicatie verbeterd. De seniorentelefoon kan hier aan bijdragen doordat het allemaal net wat gemakkelijker gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *