Posted on

Wanneer de primaire stroomvoorziening het niet meer doet kan je gebruik maken van noodstroom. Welke soorten zijn er allemaal? En hoe zit dat nou eigenlijk in elkaar? De prijzen van noodstroom accu’s verschillen per grootte, volt-ampere. Een goede reden om het aan te schaffen is dat er de komende jaren steeds meer noodweer op komst is, zoals onweer, zware regenval en orkanen. Vaak valt de primaire stroomvoorziening dan ook uit en is het dus handig om dan een UPS noodstroom toe te passen.

Waar moet je rekening mee houden?

UPS noodstroom is niet zomaar een accu, je hebt het nodig in ‘’nood’’. Dat is ook de reden dat je er niet zomaar een moet kopen en het best naar een accu specialist kunt gaan. Een accu specialist levert de kennis en de service over de accu’s. Ook is het handig om de juiste accessoires te hebben zodat je de accu goed verzorgt. 

Welke soorten zijn er?

De basis is een noodstroomsysteem maar die werkt wel op een accu. Je hebt verschillende soorten noodstroomsystemen waar je verschillende soorten accu’s in kunnen.

De kleinste soort die je ook het beste thuis kan gebruiken zijn de back-ups. Ook voor zakelijk gebruik kan je de back-ups gebruiken maar wel met shutdown erbij. Verder is er smart-up voor een of meerdere servers. De smart-up biedt een hoge bedrijfszekerheid. Voor een nog hogere bedrijfszekerheid kun je smart-ups on-line kiezen.

Natuurlijk moet er wel een accu in. Welke accu erin moet hangt af van het noodsysteem. Voor de een kun je bijvoorbeeld Single Cell AGM gebruiken. Het mooie aan deze accu is dat die weinig onderhoud nodig heeft en dus een lange levensduur heeft. Ook kan je accu accessoires gebruiken om de levensduur te verlengen een voorbeeld daarvan is een battery equalizer. Die houdt de spanning van het laden van de accu’s gelijk.

Hoe onderhoud je het noodsysteem?

Als je een noodsysteem aanschaft is het ook aangeraden om die goed te onderhouden voor een optimale levensduur. Daarom is het belangrijk om het te laten installeren, onderhouden en eventueel te laten vervangen door een accu specialist. Zodat je het precies op maat kan laten maken. Ook moet je de accu in de gaten houden door het te blijven testen en meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *